8. september 2014

Ploomi-mureli kook

20CM VORM





Eks see ole vaid komponentide vahetamine võrreldes mu eelmise avaldatud puuvilja toorkoogiga, kuid ehk annab ideid, kuidas erinevate maitsetega mängida :) 


Põhi
350g kuivatatud banaani
250g datleid

Sisu
2 banaani
200g mureleid
500g ploome
200g datleid

Pealiskate
100g kuivatatud banaani
100g mureleid



Kuivatatud datleid leotada 2-3 tundi või vähem ja enne kasutamist loputada. Värsked datlid on kohe kasutamiseks valmis. Seemneid ei ole tark unustada eemaldada :)
Köögikombainis purustada kuivatatud banaanid* ja seejärel eraldi datlid. Segada kokku ning suruda lahtikäiva koogivormi põhjaks, jättes 3-4cm kõrgused ja veidi vähem kui 1cm'i paksused ääred.
Laotada banaani- ja mureliviilud põhjale. Blenderdada datlid ja ploomid ning kallata segu vormi.
Purustada veel kuivatatud banaanilaaste ning katta täidis. Peale kaunistuseks veel hakkida mureleid.
Kook panna külmkappi tahenema 2ks tunniks.

* kui kasutuses on ainus blender/köögikombain, on hea kõik banaanilaastud korraga purustada, kuna peale ploomisegu peaks masina pesema ja kuivatama uue satsi kuivatatud banaanide jaoks ja nii on lihtsalt ajakulukas

Banaanilaastude asemel sobib kasutada ka mooruspuumarju.

Imemaitsev, kõhtutäitev ja magusaisu rahuldav kook! Soovitan soojalt :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar