2. september 2014

Kuivatatud marja ampsud




Käisin veel viimaseid mammusid põõsa küljest korjamas ning kuivatasin endale vaarika ja põldmarja ampsud :) Ma loobusin tervete marjade kuivatamisest (sest nende kuivamine võtab veidi rohkem aega), seepärast tegin marjad kahvliga katki ning laotasin kuivatusalustele lusikatäie suurused ampsud. Variandiks on ka marjad köögikombainiga purustada. Hea talvel suvemaitseid meenutada või retseptikestes kasutada. Tulevad väga kontrastse marja maitsega.

Ühes kausis olid ainult vaarikad ja teises vaarikad-põldmarjad segamini. Üleöö kuivatamisest piisab koheseks söömiseks, aga et tagada täielik niiskuse eemaldamine, lasin kuivatimasinal veel töötada. Kokku 24h.

Tegin selliste kogustega:
• 150 grammi vaarikaid
• 150 grammi vaarikaid + 150 grammi põldmarju segamini






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar