5. jaanuar 2015

Hurmaa smuuti



Talvise aja lemmik smuuti ja siin pole kogustel vahet, alati tuleb maitsev. Mulle meeldib alati kasutada lihtsaid kooslusi, tavaliselt 2 puuvilja - nii on tunda mõlema maitseid ning need ei poe üksteise taha peitu (juhtub, kui koostisaineid on palju). Nii on vähemalt aimatav, mida jood. Maitsvaks puuviljajoogiks ei olegi rohkem vaja ja see ongi selle ilu - viljad on ise juba maitsvad.
Siin smuutis ei ole vaja lisada ka vett, kuna hurmaad on niivõrd mahlased. Aga võib. Hurmaa on mahlane kui ta on küps ja tundub nagu oleks valmis lõhkema. Ise kas pigistan hurmaa blendrisse või lõikan pooleks ja kaabin sisu lusikaga. Ma eelistan koori mitte süüa.
Smuuti on nii mugav toit, mida saab hõlpsasti tegemiste käigus juua - näiteks hommikul tööle-kooli minnes. Valada purki, topsi või kuhu iganes, millele saab kaane peale panna. Kui kõrs ka sisse torgata, on joomine veel hõlpsam :) Tuues oma ellu kasvõi ühe värske toidukorra päevas, on positiivsed tulemused märgata juba nädalatega. Ilusat uue aasta alustamist!

Esimesel pildil puhkavad smuutil ka porgandivõrsete lehekesed. Kuna need on pea ainukesed rohelised, mis hetkel kasvamas on, meeldib mulle neid vahel oma toitudesse põimida. Vahepeal näpsan veidike smuutisse - hea viis talvist päikest enesesse rohkem tuua. Klorofüll on ju ometi salvestatud päikeseenergia :)

Toon ka mõned näited kogustest:
• 3 banaani & 3 hurmaad
• 6 banaani & 3 hurmaad 
• 5 banaani & 5 hurmaad
Maitsev on tõesti igal juhul :)

Siin on kastitäis valmis hurmaasid - 8 kilo nautimust. Eelistan osta turult, kuna nii on rohkelt valikut nii viljades kui ka hinnas.



Sisu välja saamine.




Sellised näevad välja küpsed banaanid - toiduks on sobilikud vaid sellised. Ma garanteerin, et täpilised või rohkelt pruunikad banaanid pole halvaks läinud ja on seest väga ilusad kollased. Vaid sellistega saab maitsva & magusa smuuti :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar