2. jaanuar 2015

Puuviljajäätised

ÜHELE VÕI KAHELE






Värviline puuviljajäätis
• 1 kiht - 200 g külmutatud banaane
• 2 kiht - 200 g külmutatud banaane & 50 g mangot
• 3 kiht - 200 g külmutatud banaane & 100 g mustikaid 

Banaanijäätis karamellikastmes
• 600 grammi külmutatud banaane
• 15 datlit 
• Veerand klaasi vett (vajadusel juurde lisada)

Jäätise valmistamine pole kunagi nii lihtne olnud! Naturaalne puuvilja magusus. Hea enesetunne tuleb maitsele boonuseks kaasa :) Vabane süütundest ja patu-toitudest, kuna neid ei eksisteeri kui toidulaud koosneb terviktoidust.
Kuna mina olen suure isuga, siis üle poole kilo banaanidele on mul lihtne 1-0 teha. Kuigi väga hästi sobib jagamiseks kahe inimese vahel. Mango & mustikad on üks mu lemmikuid kooslusi seega taaskordselt jagan nende maitsekooslusest inspireeritud tulemust :)
Alustuseks kooritud & tükeldatud banaanid ööseks sügavkülma. Enne valmistamist paarikümneks minutiks kapile pehmenema võtta.

Värvilisel puuviljajäätisel olen teinud kolm erimaitset ehk kolm kihti. Esimeseks kihiks blenderdada ainult banaanid seniks kuni moodustub kreem. Tõsta serveerimisnõusse ja teiseks kihiks blenderdada banaanid & mango. Kui konsistents on kreemikas, katta sellega esimene kiht. Kolmandaks kihiks banaanide juurde lisada mustikaid. Kui valmis, segada blendris juurde veel terveid mustikaid, kuna marjad annavad funki juurde :)
Jäätisekulbiga saab teha ehtsad jäätisepallid. Minul seda vahendit kodus pole ja naudin jätsi niisamuti pokaalist või muult aluselt.
Banaanid oma maitses on väga head, nii et vaid ühest komponendist saab teha juba taevaliku magustoidu. Jäätiseks blenderdada kõik külmutatud banaanid ja kastmeks blendrisse datlid veega.


Ei mingit piima, koort, lisatud suhkrut, maitse- ega värvaineid kuna neid pole vajagi. Võib tunduda uskumatu, et puuviljajäätise marjamaitse pärineb tõelistest marjadest. Võtke poes jäätisepakend kätte ja lugege - kas kõik need hääldamatud värvi- ja maitseained, emulgaatorid, stabilisaatorid, piimatööstuse jäägid on vajalikud maitseelamuseks? See rasva ja suhkru kombinatsioon on kehale nagu õudusunenägu. Kõik kokkusegatud rasv & suhkur, mida me jäätiseks nimetame, on totaalselt kaugel loomulikkusest. Suhkur on täielikult rafineeritud aine, mille saamiseks on suhkruroost eemaldatud kiudained, vesi, taimne sisu ja kaovad ka vitamiinid-mineraalid. Samamoodi nagu isoleeritakse rasva. Suhkrut veel kuumutatakse, valgendatakse, lisatakse laboris loodud ained. Milleks vaja? Äriks, aga ei millekski muuks.
Palju isuäratavam on ju üleni puuviljadest jäätis, mitte mingi mass, milles on 10% puuviljamaitset sünteetilisel teel lisatud.
Koor on piimast eraldatud rasv. Ei kõla isuäratavalt süüa teise looma eritisi. Peale oma ema rinnapiimast võõrutamist ei ole meil piima vaja; veel vähem teise liigi piima. Peale võõrutamist ei tarbi ükski teine loom piima, välja arvatud inimene. Piim on emaste imetajate toodetud vedelik oma pojale. Minu andmete järgi ei ole inimesed vasikad. Tunduks imelik täiskasvanueas ema rinda imeda, aga lehmapiima on normaalne juua?
Veel vähem lisaksin ma midagi piimatoodetest puuviljade-marjade juurde, kuna piim takistab nende antioksündantsete omaduste imendumist. 

Naeratus näole, sest banaanid ootavad sügavkülma panemist :) Nad võivad seal alati olla, juhuks kui jäätisetuju peale tuleb. Ise panen sügavkülma just need banaanid, mis koju transpordil veidi viga saavad ja vajaksid kohest söömist. Aga igakord pole isu ning ma ei sunni endale ka midagi - seega hea lahendus on sügavkülm. Nii on kindlustatud võimalus kedagi positiivselt puuviljajäätisega jäätisega üllatada, kasvõi ennast :)



6 banaani karbiga sügavkülma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar