26. aprill 2015

Vanilje smuuti





• 7 banaani
• 1 külmutatud banaan
• Peotäis naati
• Pool vaniljekauna
• 300 ml vett

See huvitava maitsega smuuti on inspireeritud kingitusest Sri Lankalt - värsked vanillikaunad :) Tundub, et tulemas on palju vaniljega maitseid. Rääkides Sri Lankast, siis antud kõrre tegin meie sealse villa hoovis kasvavast bambusest. Ja need tumedad tükid banaanide peal ongi hakitud vanillikaun.

Vanilje annab tõepoolest omanäolise maitse. Huvitav vaheldus. Vaniljekaunad on vaniljetaime viljad, mille sees on pisikesed maitserohked seemned; kaun on samuti maitseküllane. 
Avastasin ka ühe hea smuuti saladuse - lisada külmutatud banaan. See loob sellise kreemise tekstuuri ning ühe banaaniga ei muutu smuuti joodamatult külmaks.


Ma lihtsalt ei suuda jätta korjamata naati, mis hetkel parimate pisitaimedena metsa all ning aias kasvab. Usun roheliste taimede võimet organismi puhastada. Mis võiks olla veel parem, kui oma kodumaine väärt kraam, millel on ettenäidata rohkelt kasutegureid ning on hinnatud olnud juba aastasadu :) 

Tavaliselt meeldib mulle puuviljade endi maitse, aga vaheldusrikkust toob maitsetega katsetamine ning siin ongi hea näiteks värsket vaniljet kasutada. Alati on miskit uut maitsemeelele. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar