17. mai 2015

Banaaniwrapid kaneeliga





• Banaane
• Rooma salatit
• Kaneeli

Värsked ampsud otse kevadest :) Küll on hea elu, kui ellu tuleb mahetalunik, kellelt eestimaiseid mahedaid salateid osta. Suve poole muidugi rohkelt muudki. Hetkel olen sillas oma 2 kg rooma- ja frillice salatihulga üle. Sain teada ka, et vanaemal on lehtsalatid kasvuhoones valmis ning seal käisin ka juba raksus.

Banaane meeldib mulle süüa kaneeliga maitsestatult ja salati sisse rullitult. Salati puudumisel pistan banaanid lihtsalt kaneeli sisse. Aga see siin on hea idee, kuidas banaanile värsket krõmpsu tuua. Rooma salati lehed on mõnusalt suured & piklikud - täpselt nagu banaanidele loodud. Sellise komboga ei ole salat mõrkjas, vaid suupäraselt nauditav :) 


Ega muidu seletust polegi kui seda, et koorida banaan, asetada salatilehele, raputada kaneeliga,  rullida wrapiks ja süüüüa :) See võtab sekundeid koorida banaan ja keerata see päikeseenergiast pakatavasse lehekesse. Mitmesse salatilehe sisse keeratult on veel maitsvam. Tavaliselt söön 5-8 banaani. 
Suvele vastu värske kiirtoiduga - autos, koolis, kodus, tänaval.. ükskõik kus :) Liikumise peal soovitan kaneeli aga ära jätta. Pildi peal on ka üks banaan kaetud kaneeliga, kuna teised katsin enne sööma asumist või nautisin lihtsalt salatilehe & banaani kooskõla ilma kaneelita.

Neile, kellele banaanid meeltmööda pole - proovige mahebanaane. Orgaaniliselt kasvatatud banaanid on palju magusamad ja maitseküllasemad :)

Tasakaalustatud vitamiinide ja mineraalide hulk rohelistes teeb kõigile vaid head. Raud, kaltsium, valgud.. kõik on olemas. Täpne toitainete maht on igas lehekeses erinev ning tuleb usaldada loodust, kuna ta pakub meile alati kõige külluslikumat toitu. Süüa nii palju kui hing ihkab. 

Nädalavahetuse lõpetuseks soovitan vaadata veel üht kihvti loengut (videol on inglise keelsed subtiitrid - vajutada CC või seadete ikoonile), millest õppides elukvaliteet tõuseb mitme kordselt. 
Kuidas? Aga see tuleb ise järele proovida :)



Päikest ☼

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar