4. mai 2015

Mustika-vanilje unistus




• 8-9 külmutatud banaani (1 banaan ca 100 grammi) 
• 200 grammi mustikaid (värsked või külmutatud)
• Pool vaniljekauna

Kaua oodatud kaunikene! :) Kaua oodatud seetõttu, et ootasin ilusat päeva selle jätsi nautimiseks. Täna oli selleks ideaalne päev, kuna sain mõnusalt terrassil päikest võtta. Omadussõna kaunis ei pea vast lahti seletama, seda on ju näha kui lahe see välja näeb.
See tuli maitselt ka nii hea, et pean seda kohe jagama. Mustikamaitse toob esile vanilje - just see, mis eelnevalt tehtud jäätistest ehk puudu on jäänud. 
Vanilje on oluline komponent, kasvõi kasutada vaniljekaunast jahvatatud pulbrit või naturaalset vanilje ekstrakti. Kuigi jäätis tuleb välja ka mustikatest & banaanidest, siis vanilje roll on lihtsalt maitsevõlus :)

Panna 5-6 külmas olnud banaani köögikombaini ja lasta ühtlaseks massiks. Seniks eraldada saadud kreem kuskile kaussi mustikaosa valmistamiseks. Mustikaosa jaoks sobib 3 banaani - lisada need koos mustikate ja hästi peeneks hakitud vaniljekaunaga. Ongi põhiosad valmis. Nüüd jääb ainult kihid laduda, kui selleks soovi on. Peale veidike mustikaid veel raputada. 

Endal tuli kihtidele selline motiiv:
200 g banaane
200 g mustikaosa
350 g banaane
200 g mustikaosa

Vaid 3 maitsvat ja tervist toetavat komponenti, seega bon appetit! :)


Nii need banaanid külmast tulevad (külma pandud siis, kui need olid magusad & küpsed ehk pruunitäpiliste koortega). Ja suvel külma pandud mustikad tasuvad end samuti taas ära.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar