29. mai 2015

Piparmündi jäätis

ÜHELE/KAHELE





• 8 külmutatud banaani
• Mitu-mitu peotäit värkset piparmünti

Nii lihtne ja nii maitsev. Kasutasin palju piparmünti, kuna naudin väga selle maitset. Banaane võib kasutada nii palju, kui endale sobivaks pidada. Seekord lisan juhendi koos piltidega. 

Alustuseks külmutada banaanid üleöö ning enne valmistamist sügavkülmast ~10 minutiks toasooja võtta. 


Tegin kahes satsis - panin 4 banaani korraga kombaini.


Köögikombainil lasta töötada kuniks tekivad pisikesed banaanitükid. 


Lisada meelepärane kogus piparmünti ning nüüd lasta kombainil töötada, kuni tekib kreem.


Esimene osa jäätisest ongi valmis. Nüüd korrata sama ülejäänud banaanide ja piparmündiga. 


Korjasime vanaemaga piparmünti hulganisti, kuna see oli maasikataimede vahele roninud ning mind tegi hoopis rõõmsaks, et saan piiramatult piparmünti südamerahuga korjata. Tavaliselt ei raatsi kõiki lehekesi taimelt ära korjata. Piparmündil on nii mõnusalt värskendav maitse, et annab kõikide viljade maitsele nii palju juurde :)


Kui oled juba tulnud koguma ideid, mida endale söögikordadeks valmistada, siis ilmselt on sul veel 18 minutit aega oma edasiste valikute hüvanguks :) Kirjutasin antud autori raamatust oma psühholoogia lõputöö ning samasisulist loengut saab vaadata SIIT. Inglise keelsed subtiitrid saab valida video alt seadete märgist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar