18. juuni 2015

Kaneelirullid





• Banaanid
• Värskeid datleid
• Kaneel 

Meenus selline retseptike, et valmistasin oma emale emadepäevaks need imemaitsvad toorvegan kaneelirullid :) Imemaitsvad magusaampsud. Koguseid ei oska praegu kirja panna, aga kirjeldan käiku.

Ühest banaanist tuleb lõigata pikkupidi 4 peenikest viilu järgides banaani kuju. Oluline on just parajalt õhuke viil, mille peale hiljem kaneelisegu määrida ja see kokku rullida. Ühest viilust saab ühe rulli.
Viilud katta mõlemalt poolt kaneelikihiga ning asetada kuivatirestidele. Banaaniviile kuivatada dehüdraatoris 40 kraadi juures 3 tundi (saab ilmselt ka ahjus kõige madalama kuumuse juures). Pärast mitut tundi on banaanipikud elastsed. Järgmiseks valmistada blendris segu datlitest ja kaneelist kuni ühtlase massi tekkimiseni. Võib lisada ka tunnike leotatud rosinaid - nii ilma kui ka rosinatega on maitsev. Kaneelisegu kanda banaaniviilu ühele poolele ja rullida rulliks. Kuivatada veel 8 tundi 40 kraadi juures. 

Hommikul restilt võttes olid kaneelirullid valmis & õrnalt soojad. Emadepäeva hommik algas magusalt ning kaneeliselt. Kaneeli tõi mu ema mulle Sri Lankalt, mis on üpris värske ning äsja jahvatatud. Nüüd saimegi selle maitseid koos nautida :) 

Rullid tulidki veidike erinevad, kuna see oli mu esmane katsetus nendega, aga eks igaüks on ise oma valmistatukunstnik, seega kindlasti on võimalik ühesuuruseid teha. Sõltub, kui palju segu viilule kanda.

Nelja banaani jaoks läheb vaja vähemalt 15-20 datlit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar