1. juuni 2015

Shokolaadised marjapallid

6-10 SUURT PALLI
VÕI 25-28 VÄIKSEMALT VOOLITUD PALLI 
 



Magusamass
• 250 grammi mahlaseid datleid
• 100 grammi kookoslaaste
• 1 kuhjaga supilusikatäis kaarobipulbrit

Sisu
• 60-90 grammi värskeid/külmutatud marju

Kate
• 10 grammi kuivatatud marju
• Veidi kaarobi- või kakaopulbrit ja kookoshelbeid

Shokolaadi maitse ilma kakaota.. midaaa? Aga nii see on :) Jaanikaun ehk kaarobipulber loob kakaomaitse imeväel ning hea maitse tuleb ka kakaopulbriga.
Tulin sellisele ideele, kui ema esitas soovi millelegi magusale sünnipäevalauale. Mõtlesin, mis mul kodus olemas on ning katsetusest tulid välja kõige paremad maiuspalad, mida ma eales valmistanud olen. End peab meeletult tagasi hoidma, et neid valmistamise ajal ära ei sööks kuna need on lihtsalt nii head :)

Teha on neid lihtne - datlid, kookoshelbed ja kaarob lisada köögikombaini ning lasta töötada kuniks tekib modelleeritav mass. Kaarobipulbrit lisada vastavalt oma soovile juurde. 



Järgmiseks voolida küpsise kujuline alus ja panna selle keskele eelistatumad marjad. Ümbritsevad nö shokolaadiääred sulgeda kokku ja voolida näppude või käte vahel pallike- selleks, et mass ei kleepuks sõrmede külge, tasub vahetult enne kasta näpuotsad kaarobipulbri sisse.


Nüüd on taaskordselt loomingu osa - pallikest rullida kas kookoshelveste, kaarobi või marjapuru sees. Või veel parem - kõigi nende sees :) 


Marjapuru tegin kuivatatud marjadest, mille panin blendrisse ning nii sai neist hoopiski marjajahu. Kasutasin vaarikaid & põldmarju, kuna vaarikad annavad ilusa punaka varjundi ning lisavad magusamassile vajatavat hapukust. Olen kasutanud koos vaarikatega ka mustikaid.


Pallikeste sees kasutasin maasikaid, põldmarju, vaarikaid, punaseid- ja mustsõstraid. Oluline on kasutada selliseid marju, mis sobivad magusa tasakaalustamiseks ehk kergelt hapukama varjundiga. 
Antud kogustest saab ~6-10 palli, oleneb suurustest. Lõpuks valmistasin aga 17-18 palli ning nende sisse läks mul kokku 250 grammi marju. Külmutatud marju ei tasu täielikult enne ülessulatada, muidu on neid keerulisem palli sisse voolida. 
Pallikesed on kohe söömisvalmid, aga panen külmikusse mõneks tunniks. Nii sulavad marjadki veidi ning magusasegu taheneb marjadega samale temperatuurile :)

Kui endal pole marju käepärast, siis näiteks Rimis "i love eco" sarjas on sügavkülmas 250 grammises pappkarbis müügil mahedalt kasvatatud marjad. Samuti soovitan osta Rimist külmletist pappkarbis olevad "Juicy Dates" ning isegi on seal müügil orgaanilised kookoshelbed.
Kasutan ka orgaanilist kaarobit, kookoshelbeid ja nii värskeid kui ka kuivatatud marju. Kaarobipulbrit müüakse mahepoes. Tavapoest leiab minu teada vaid kakaopulbrit.

Soovitan kasutada kookoshelbeid - näiteks kookoslaaste saab peeneks jahvatada kuivas blendris.

Need on võrratult maitsvad ja lihtsalt valmistatavad kommipallid, seega nendega saab iga üks hakkama. Raske on midagi valesti teha :) Neid on väga lihtne piknikule või muule üritusele ette valmistada ning transpordil peavad väga hästi vastu. Soovitan soojalt! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar