7. oktoober 2014

Õunakook

12 CM LÄBIMÕÕDUGA VORMIS







Sisu
4 õuna
150 grammi (7 tk) kuivatatud viigimarju
200 grammi datleid


Tõeline maiuspala magusasõpradele :) Õunad valida pigem hapukamad, kuna kook tuleb väga magus. Datlid on juba ühed looduse kommid. Kasutasin mahe viigimarju, kuid saab ka poest. Panin viigid ööseks likku ja kuivatatud datlid tunnikeseks. Blenderdasin 100 grammi datleid viigimarjadega nätskeks massiks, millest tuli koogipõhi ja servad. Vormisin lahtikäivasse koogivormi paksud servad nagu maiasmokale omased :)




Ladusin väikeseks tükeldatud õuna sentimeetri paksusena koogipõhja. Järgmiseks blenderdasin ülejäänud datlid koos õunaga. Tulemuseks tükiline mass, millega katsin esimese õunakihi. See aitab kogu seda kremplit koos hoida.


Tükeldasin järgmise õuna ja katsin ülejäänud datli-õuna seguga.



Asetasin umbes viieks tunniks külmikusse tahenema. Kuna kasutuses olid leotatud kuivatatud viljad, ei tehenenudki ta päris ära. Võib ka ööseks külma jätta. Enne serveerimiseks kaunistasin veel ühe õunaga :) Kook on pehmeke, seega tükki tõstes käsitleda õrnalt. Süüa on mugav magustoidu kahvliga, kuna nii on õunatükikesi lihtsam käsitleda.
Enesele magustoiduks võib kohe ka asja kallale asuda :)

Väike koogiskeem:
1. kiht - viigimarja&datli segu
2. kiht - õun
3. kiht - õuna&datli segu
4. kiht - õun
5. kiht - õuna&datli segu
6. kiht - õun

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar