20CM VORM
Hea meel oma taaskordselt õnnestunud katsetuse üle - ainult puuviljadest :)
Põhi
• 350g kuivatatud banaanilaaste
• 250g datleid
Sisu
• 2 banaani
• 350g kiivit
• 2 mangot
• 200g datleid
Pealiskate
• 100g kuivatatud banaanilaaste
• 250g kiivit
Kasutades kuivatatud datleid, panna need likku 2-3 tunniks ja enne kasutamist loputada. Värskeid datleid ei pea eelnevalt leotama.
Köögikombainis purustada kuivatatud banaanid peenikeseks puruks ja seejärel eraldi datlid nätskeks massiks. Segada suures kausis kokku ning suruda lahtikäiva koogivormi põhjaks, jättes 3-4cm ääred.
Laotada värske banaani- ja kiiviviilud põhjale. Blenderdada datlid ja mangod ning kallata segu vormi.
Purustada veel kuivatatud banaanilaaste ning katta täidis. Peale kaunistuseks veel viilutada kiivisid.
Kook panna külmkappi tahenema vähemalt 2ks tunniks.
600g kiivisid = 6-8 kiivit
-----
Kasutades 24cm suurust vormi, on kogused sellised:
450g + 150g kuivatatud banaanilaaste
300g + 300g datleid
3 banaani
10-12 kiivit
3 mangot
Seda kooki võib südamerahuga nautida, kuna puuviljasuhkur ei ole sama mis rafineeritud suhkur. Suhkruks muudetakse iga toit, mida süüa. Süsivesikud lõhustatakse organismi poolt glükoosiks. Glükoos on organismi energiaallikaks, seega võetakse esmalt kasutusele süsivesikud ja puuviljades olevad liht-süsivesikud on kehale hõlpsasti omastatavad. Puuviljad sisaldavad peale süsivesikute vitamiine, mineraale, kiudaineid, antioksüdante ja vett, mis annab neile toiteväärtuse ning tulles täiskomplektina, on nad kerged seedida. Pole vaja muretseda kalorite hulga üle, kui ei tarbi tegelikust vajadusest rohkem ja seda vaevalt, kuna tervet kooki üksi ühe päevaga ära süüa oleks suur katsumus. Head isu! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar