22. august 2014

Banaanikreem

ÜHELE

Vaja läheb
• Banaane nii palju kui süüa meeldib 
Pisut vett

Minu üks lemmikuid, kuna banaanid omas maitses on suussulavalt head. Viilutan ühe banaani kausi põhja. Blendrisse panen 5 banaani hästi vähese veega, et blender paremini oma tööd saaks teha. Lasen seni kuni kõik banaanitükid kreemiks lähevad. Lõikan veel banaani kaunistuseks peale ja valmis ta ongi - koheseks söömiseks :)
Sobib hommiku-, lõuna- või miks mitte ka õhtusöögiks. Tegemist on monotoiduga, kuna koosneb vaid banaanidest. Süües üksikult ühte liiki toitu, on toitainete omastamine maksimumi peal ning ainevahetus toimib kiiremini.

Banaani ostes jälgida, et banaan poleks kuskilt roheline (isegi mitte vars) vaid üleni kollane pruunide täppidega. Sellisel kujul on banaan valmis ehk tärklised on täielikult lihtsuhkruteks muutunud. Küps vili on kehale kergem seedida. Roheline banaan tekitab seedehäireid ja ega õuna ka toorelt ei sööks. Kui poes ei ole täpilisi banaane, on hea neil kodus järelvalmida lasta. Kodus piilu ka rohkelt pruunikaks läinud koore alla, kuna seal võib peidus olla ilus kollane banaan :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar