26. august 2014

Tagurpidi toorkook

14 CM VORM




Kuna mu vanaema suhtub väga skeptiliselt toortoitumisse, pidin teda suvel ikka mõne retseptiga üllatama, näidates selle mitmekülgsust. Nii ma leidsingi ühe eesti tüdruku tagurpidi koogi retsepti, mis tuli imehästi välja :) Tegelikult siis hakkasingi mõtlema, kuidas toitu huvitavamalt serveerida. Olin kuid lihtsakoeliselt hakkama saanud - sõin ja söön siiani näiteks lõunaks lihtsalt õunu. Aga kirjutan siia koogikäigu ka eesti keeles.

Koostis:
2 banaani
200g datleid
Klaas kookoshelbeid
Maasikaid, mustikaid või ükskõik milliseid puuvilju koogi täiteks



Kuivatatud datleid leotada 1-3 tundi ja loputada. Kuna serveerides on kook tagurpidi kallatud, alustame pealispinna ladumisest anuma põhja. Vormi põhi ja ääred katta banaani viiludega. Blenderdada datlid kookoshelvestega - tulemus peab olema modelleeritav ja nätske (vajadusel lisada datleid või kookoshelbeid). Katta banaanid (ja nende vahele jäävad tühimikud) 2/3 seguga. Sisu täita meelepäraste puuviljadega (kuna datli-kookose segu on magus, sobivad hästi mahedad ja hapukad puuviljad nt ploom&murel). Puuvilja kiht katta ülejäänud banaani viiludega ning tulevaseks põhjaks kasutada ülejäänud datli-kookose segu.

Asetada mitmeks tunniks külmkappi (üleöö ei ole hea jätta, kuna banaan muutub pruunikaks). Kui kook on tahenenud, siis vabastada noaga koogi ääred anuma küljest ning keerata tagurpidi serveeritavale alusele. Tugev hoop vormi põhjale ja kook tuleb lahti :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar