2. oktoober 2014

Sügisvärvid




Kaste
Suvikõrvits
Avokaado
(Soovi korral värske sidruni mahla)

Ampsud
Paprika
Porgand
Peet
Kollased, lillad ja punased tomatid

Põhi
Rohelised lehed - rooma salat, roheline- ja punane jääsalat, hapuoblikad jms


Valmistasin ühe mõnusa taldrikutäie emaga jagamiseks :) Mu suur taldrik mahutas vähe seega lõikasin hiljem veel asju juurdegi. Hea idee peolauale, mida on lihtne teostada ja süüa.
Idee sündis vaadates kõike küllust, mis söömist ootavad. Aiast käisin noppisin veel kõik viimased rohelised - poetasin need põhjakatteks. Muidugi ei pea kõike selleks hankima, piisab vaid ühest salatist ja võib-ollagi maitserohelisi oma meeleheaks. Rohelisi koos viljadega hea ampsata. Kui kõik need viilud pisemateks tükkideks lõigata ja kaste peale valada või üldse ära jätta, saab seda hõlpsalt salatina süüa :) Pikkade ja paksude viiludena on neid just hea sõrmede vahele võtta ja kastmesse kasta.



Kaste valmis lihtsalt - köögikombainis lasta avokaado&suvikõrvits kreemjaks. Avokaado peaks olema valmis ehk pehme ja kreemjas. Panin paar peterselli ja rosmariini kaunistuseks. Kastmekauss asetada kandiku keskele ja vaba ruum katta rohelisega. Peale viilutada kõike meelepärast - sobivad veel kurgid, kaalikad ning värvi saab juurde kollaste, oranzi, roheliste ja punaste paprikate&tomatitega. Ühesõnaga kõik aedviljad, mida toorelt hea krõbistada.
Nii lihtne ongi kokku panna üks kaunis nauding :) Ainuke asi, mille ma poest ostsin, oli avokaado. Kõik muu on pärit enda ja vanaema koduaiast. Imeline, mis värve sügis loob.

Kogused on vastavalt seltskonnale. Mina arvestan umbkaudu nii:
Ühele inimesele 100 grammi avokaado viljaliha & 150 grammi suvikõrvitsat - kui seda tarbida üksinda toidukorra kõrvale, 2 avokaadot koos 300 grammi suvikõrvitsaga sobib kastmena kahele inimesele. Kui katta lauale rohkematele inimestele, siis lihtsalt asju veel juurde.  Pigem suurendada avokaado kogust, kui suvikõrvitsa oma. Sidrun elavdab rohkem kastet, lisab särtsu. Ilma sidrunita on ta mahe. Eks see ole maitse asi, mismoodi maitseb - tuleb katsetada :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar