22. aprill 2016

Eestimaised köögiviljad

ÜHELE



• 350 grammi kartulit

Katteks
• 200 grammi porgandit
• 100 grammi peeti
• 100 grammi sibulat
• (Küüslauku)

Katteks
• 50 grammi kikerherneid
• Peotäis tilli

Veel üks lihtne retseptike. Esimese asjana panna keema üleöö (12-24h) leotatud kikerherned 40 minutiks rohke vee sisse või siis kasutada kiiremat varianti ehk kasutada konservkikerherned, mis on juba valmis keedetud. Keeta või aurutada kartul ning teises potis keeta porgand, peet, (soovi korral küüslauk) ja sibul lõigatuna pisemateks tükkideks ning keeta 15 minutit u 200+ ml vees. Kui porgand-peet on pehmed ning keenud, püreestada need saumiksriga ühtlaseks.


Koorida kartul, taldrikus murda kahvliga pisemateks tükkideks ning maitsestada peotäie tilliga (hetkel kasutan veel suvel sügavkülma pandud tilli), kallata peale peedi-porgandi püree ja peale lisada veel kikerherned. 

Lihtne, värviline ja kodune soe toit. Nii kerge ongi aedviljadest maitsev söök teha - tuleb ju miskit leiutada, kui vanaema põllumaalt just kõike eelnevalt saada on :) Väljaarvatud muidugi kikeherned, mida leiab enamus poodidest nii kuivatatult kui ka konservidena (Selver, Rimi jne). Mahe kikerherneid ostan Nõmme Keskusest ja Järve Keskuse mahepoest Bio4you (olemas muidugi ka teistes mahepoodides). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar