Kuna mulle meeldib teha asju ise ja teada, kus kohast ja kuidas minu toidulauale asjad tulevad, siis olen ette võtnud ka kookoslaastude kuivatamise. Mõnes retseptis hea kasutada või niisamagi näksida :) Protsess on imelihtne. Haamriga mõned tonked kookose koore vastu ja viljalihake ongi väljas.
Mütsike maha lõigata ja kookosvedelik välja. Mulle meeldib see otse kookosest ära juua - tekitab erilise troopika tunde nagu istuks palmi all päikese käes :)
Pähklike teha blenderdamiseks peenemateks tükkideks ja vuristada kuni laastudeks. Kanda ühtlaselt ja mitte kuhjana kuivatusalustele kuivama 40 kraadiga 8-ks tunniks. Täiesti kaunid laastud tulevad välja :) Restidele ei tasu unustada, kuna muidu küpsevad hoopis kollaseks ära. Mulle sobivad nad koos pruunika koorega, mis ei avaldu muuna kui aint värvina. Kuid puhas-valgete helveste jaoks enne blenderdamist ilmselt siis koorida.
Kui tahta selliseid kookoslaaste nagu viile, on hea need koorijaga sellisteks ribadeks tõmmata. Värske kookos on ka nii nämmi :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar