22. september 2014

Viigimarja-banaani püree

ÜHELE



Kausis on
3 banaani
9 värsket viigimarja

Lihtne, kuid imemaitsev kausitäis. Viigimarja seemned meenutavad suviseid maasikaid :) Võtsin viikide sisu lusikaga välja, kuid tegelikult on ka nende koor söödav - seda teeksin juhul, kui soojal maal neid puu otsas ise korjaksin. Blenderdasin viljad ilma veeta, et tulemus jääks tihkeks lusikaga söömiseks. Viigimarju-banaane vastavalt oma soovile, aga sellise suhtega (näiteks 2 banaani ja 6 viigimarja) on mõlema maitsed harmoonias. Selline kooskõla on ka kõhule pai seedida, kuna mõlemad on magusad puuviljad.
Naudi, ole tänulik ja armasta. Need sõnad käivad ka söögi kohta :)

3 kommentaari:

  1. Hei!

    Kust ostad viigimarju? Mõtlen just neid värskeid, aga ka kuivatatuid.
    Pole neid valmis värskeid kusagil näinud, supermarketites ehk on kiletatult kaks tükki ja hinnad ulmelised. Kust leiab häid? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heia taas! Kuulsin ka uuemat informatsiooni värsketest viigimarjadest - nimelt Balti jaama turul olevat kilohind 6.50 ning Keskturul hinnaga 7-12. Hinnad pidavat varsti langema :)

      Kustuta
  2. Hei! Jaa, värsked on tulnud tavaliselt müüki septembris - millalgi sügisel igatahes on võimalus neid taskukohasema hinna & suurema kogusega osta. Ainuke pood, kus ma neid Tallinnas leidnud olen, on Kristiine keskuse Prisma. Kuivatatud (orgaanilisi) viigimarju tellin BioLife.ee või olen ostnud nt Taimetoidupäeva laadalt Armastusest Inspireerituna tooteid (saab ka nende epoest armastusest.ee). Kuivatatud viigimarju leiab muidu tavalistest toidupoodidestki, kuid need ei ole mahedalt kasvatatud.
    Päikest! :)

    VastaKustuta