7. september 2014

Kuivatatud pirnid



Kuna värskeid pirne tuleb aiast nii palju ning isu saab ka vaikselt täis, olen neid juba mõned laarid kuivatanud :) Hea kuivatamise lõpp-produkti annavad vaid valmis ja terved viljad. Pildilt hoolikalt vaadates on ühed rohelisemad kui teised - need pirnid panin peale viilutamist sidruni-vette (pressisin sidrunist väikese kausi põhja täiteks mahla välja ning panin viis korda rohkem vett peale). See väldib pruuniks muutumist. Laotan 3-4mm paksused pirnirõngad kuivatusrestidele ning 40 kraadi juures valmivad nad üleöö ehk ca 12+ tundi. Valmis on siis kui vett neist pigistades enam ei tule. Kolmveerand pirni kaalust ehk vesi aurustub. Restilt võttes lasen neil mõnikümmend minutit jahtuda-hingata ja valmis nad ongi klaaspurki talve ootama minema.

Maitselt on nad tõelised kommid! Isiklik lemmik, mida kuivatada - mõnus marmelaadine mekk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar