9. september 2014

Lillkapsas&brokoli




Mis võiks olla veel kergemini valmistatav õhtusöök, kui need ilusad õitsevad kapsalised? Ja kui aurutamist ei kasuta, on nad kohe valmis söömiseks! :) Enamus ajast on mu toidulaual toortoit, kuid lillkapsas&brokoli meeldivad mulle ka aurutatud või hautatud kujul. Ainukesed kuumtöötlemise viisid, mida kasutan. Aurutamisel on vitamiinide ja mineraalainete kadu väiksem kui näiteks keetmisel. Keetmisel eralduvad need vette ning veega kraanikausist alla. Valmivad nad kiirelt ja maitsvalt. Bambusaurutis on neid ka ilus serveerida. Siin on üks hea artikkel, mis mind selleni juba tükk aega tagasi suunas - head lugemist aurutamisest :)

Hea brokoli on roheliste või lillakate õitega. Kollaseks läinud õisikud näitavad üle küpsemist - liigselt avanenud õisikutega brokoli on kaotamas toiteväärtust ja maitset.


Kaunid brokoli õisikud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar